Πολιτική

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Προκηρύξτε εκλογές για να ανασάνει η χώρα

«Όλοι οι πολίτες, η μεσαία τάξη και τα χαμηλά εισοδήματα αξίζουν μία καλύτερη Ελλάδα και θα την έχουν με μία προοδευτική κυβέρνηση».

Με αυτά τα λόγια έκλεισε τη δευτερολογία του στη Βουλή και στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης για την ακρίβεια ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για αξιακή, οικονομική και κοινωνική κατάρρευση της χώρας.

Νωρίτερα στην εναρκτήρια ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προκάλεσε τον πρωθυπουργό να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές για να ανασάνει ο τόπος: “Αφού τόσο πολύ προσπαθείτε να μάς πείσετε ότι προηγείστε στις δημοσκοπήσεις και ότι έχετε σίγουρη την επανεκλογή σας τί φοβάστε; Προκηρύξτε εκλογές να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος” ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για μία κυβέρνηση που θα έχει έγνοια της την κοινωνία και όχι τα συμφέροντα “για να επιστρέψει στον τόπο η δικαιοσύνη παντού”.

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε ιδιαίτερα σκληρός απέναντι στον πρωθυπουργό καταγγέλλοντάς τον πολλές φορές ότι επιδοτεί την αισχροκέρδεια και μάλιστα σχολίασε πως η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει πρωθυπουργό 2 σε 1. “Πού συμπεριφέρεται σαν Λουδοβίκος και κυβερνάει σαν Θάτσερ με έναν μοναδικό συνδυασμό αυταρχισμού και νεοφιλελευθερισμού”.

Στην πρωτολογία του ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν επιδοτεί τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που δεν τα βγάζουν πέρα αλλά τα καρτέλ και σχολίασε για το “καλάθι του νοικοκυριού” πως είναι το καλάθι του εμπαιγμούς καθώς δεν είναι “ανεκτές” οι αυξήσεις σε 50 προϊόντα.

Είπε για τον πρωθυπουργό ότι “δεν είστε εγγυητής της σταθερότητας αλλά βασικός κίνδυνος για την κοινωνία και την οικονομία” και σχολίασε πως το κυβερνητικό σχέδιο είναι να λεηλατεί τους πολλούς και να θησαυρίζουν οι λίγοι”.

“Το μόνο Μητσοτάκης effect είναι η ακρίβεια και η φτώχεια στις τσέπες των πολιτών” ανέφερε με δηκτικό τρόπο με την επισήμανση πως ο πρωθυπουργός είναι ακατάλληλος για να καταλάβει έστω την ακρίβεια και τις επιπτώσεις της στους απλούς πολίτες.

Κατηγόρησε τον κ Μητσοτάκη ότι έγνοια του δεν είναι η οικονομική και κοινωνική σταθερότητα, αλλά η σταθερότητα της κερδοφορίας των καρτέλ και τόνισε πως η κυβέρνηση δεν έχει πάρει δεκάρα τσακιστή από τα υπερκέρδη που υποστήριξε ότι θα φορολογήσει.

Ο Αλέξης Τσίπρας παρέθεσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία τα φορολογικά έσοδα έχουν αυξηθεί 7 δισ. στο πρώτο οκτάμηνο του έτους από την ακρίβεια που σαρώνει και τόνισε ότι οι Έλληνες πληρώνουν τα πιο ακριβά καύσιμα σε σχέση με το εισόδημά τους.

Κάποιοι θησαυρίζουν και οι πολλοί δεν μπορούν να βγάλουν τις πρώτες 15 ημέρες του μήνα” ανέφερε και σχολίασε πως η κυβέρνηση βρήκε ευκαιρία στην κρίση για να ιδιωτικοποιήσει τη ΔΕΗ την ώρα που όλη η Ευρώπη κρατικοποιεί τις επιχειρήσεις ενέργειας και όχι μόνο.

Ειδικότερα για το θέμα της ΔΕΗ στη δευτερολογία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει επιδοθεί σε ψέματα και ισχυρίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε τη ΔΕΗ στα όρια της χρεοκοπίας.

Είπε ότι αυτό είναι ένα ψέμα με κοντά ποδάρια και αναρωτήθηκε “πώς γίνεται αυτό, ενώ αύξησε τις επενδύσεις της και κράτησε σταθερές τις τιμές του ρεύματος οι οποίες μάλιστα μειώθηκαν μεσοσταθμικά κατά 12%”; Ανέφερε επίσης ότι είναι υποκρισία και ψέμα ότι η χρηματιστηριακή αξία της ΔΕΗ μειώθηκε κατά 90% καθώς το 2015 ήταν 1,3 δισ και μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές του 2019 μαζί με τον ΑΔΜΗΕ ήταν 1,1 δισ ευρώ.

Παράλληλα κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι τεχνηέντως συγκρατεί τη μετοχή της ΔΕΗ με έμμεση χειραγώγηση της τιμής της για να μην καταρρεύσει κάνοντας επαναλαμβανόμενο πρόγραμμα επαναφοράς ιδίων μετοχών.

Σχολίασε επίσης ότι ένας ολόκληρος λαός “επιδοτεί τη βίλα Στάση στην Τζια” τονίζοντας ότι οι σημερινές αποδοχές του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ είναι 1.000 ευρώ την ημέρα.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button