Πολιτική

Βρυξέλλες: Συνάντηση 40 λεπτών Παναγιωτόπουλου-Ακάρ στη σύνοδο του ΝΑΤΟ – Τι είπαν οι δυο υπουργοί Άμυνας

Συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ είχε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος στο περιθώριο της Συνόδου υπουργών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Η συνάντηση διήρκεσε περίπου 40 λεπτά και, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θεωρείται ότι είχε μεγάλη διάρκεια δεδομένου ότι πραγματοποιήθηκε στο συγκεκριμένο πλαίσιο.

Σημειώνεται, πως η τελευταία φορά που οι δύο υπουργοί Άμυνας, Ελλάδας και Τουρκίας είχαν ξανασυναντηθεί, ήταν τον Ιούνιο όπου είχαν σύντομο τετ α τετ πάλι στο περιθώριο συνόδου του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, λοιπόν, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε στον Τούρκο ομόλογό του ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η προκλητική ρητορική της Άγκυρας προς την Ελλάδα και πρέπει να αποκλιμακωθεί η ένταση.

Οι δυο τους συμφώνησαν να κρατήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας, ενώ αξιοσημείωτο ότι η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία της τουρκικής πλευράς.

Εν τω μεταξύ νωρίτερα ο κ. Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε με τον ομόλογό του από τις ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν.

«Συζητήσαμε τη συνεχιζόμενη αμυντική συνεργασία και τη σημασία της περιφερειακής σταθερότητας», σημείωσε ο κ. Όστιν στην ανάρτησή του.

I met today with Greek Minister of Defense Nikos Panagiotopoulos to discuss ongoing defense cooperation and the importance of regional stability. pic.twitter.com/0JNSd4dSSm

— Secretary of Defense Lloyd J. Austin III (@SecDef) October 13, 2022

Χθες, ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε μια εικοσάλεπτη συνάντηση με τον γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, στον οποίο εξέθεσε και πάλι την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button