Οικονομία

Ξεκινά σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης – Κοντά στο 1,5 ευρώ η τιμή του – Πώς θα υπολογίσετε το επίδομα θέρμανσης 

Ξεκινά σήμερα, Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης.

Η τιμή του τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζει έντονες διακυμάνσεις καθώς μόλις την προηγουμένη Δευτέρα τα δεδομένα των διεθνών τιμών και της ισοτιμίας του δολαρίου οδηγούσαν σε εκτιμήσεις για αύξηση της τιμής στο 1,55 ευρω ανά λίτρο.

Οι εκτιμήσεις για την τιμή του πετρελαίου περιλαμβάνουν την επιδότηση ύψους 0,25 ευρω ανά λίτρο που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση. Δεν περιλαμβάνονται οι επιδοτήσεις για τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης το οποίο φέτος χορηγείται με διευρυμένα κριτήρια.

Πήγες της αγοράς πετρελαιοειδών εκτιμούν ότι η ζήτηση τουλάχιστον τις πρώτες μέρες της χειμερινής περιόδου θέρμανσης θα είναι υποτονική λόγω του ύψους των τιμών αλλά και των ευνοϊκών σχετικά καιρικών συνθηκών τουλάχιστον στη νότια Ελλάδα.

Πώς θα υπολογίσετε το επίδομα θέρμανσης

Το επίδομα που θα εισπράξουν φέτος οι δικαιούχοι θα είναι 16,7% με πέρυσι λόγω της αύξησης της βάσης υπολογισμού από τα 300 ευρώ στα 350 ευρώ.

Ο υπολογισμός του επιδόματος γίνεται πολλαπλασιάζοντας τη βάση των 350 ευρώ με τον ειδικό μοναδικό συντελεστή που έχει κάθε περιοχή της Ελλάδας κι ο οποίος είναι αντιπροσωπευτικός του ψύχους.

Το αποτέλεσμα προσαυξάνεται κατά 20% για κάθε παιδί.

Το ανώτατο ύψος επιδόματος για φέτος είναι τα 800 ευρώ ή τα 1600 ευρώ αν πρόκειται για δικαιούχο διπλής επιδότησης.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button