Ελλάδα

Υποψήφιος στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ο Σπύρος Σαπουνάς

Υποψήφιος στις εκλογές του Ιατρικού Σύλλογου Αθηνών θα είναι ο Ενδοκρινολόγος – Διαβητολόγος, Σπύρος Σαπουνάς, οι οποίες πραγματοποιούνται στις 16-17 Οκτωβρίου 2022.

O Σπύρος Σαπουνάς, είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, ειδικευθείς στην ειδικότητα ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΑ-ΔΙΑΒΗΤΗΣ-ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ».

Έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Διαχείριση Κρίσεων Υγείας του ΕΚΠΑ και εργάζεται στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) από το 2005.

Είναι Διευθυντής Ετοιμότητας και Απόκρισης και επιστημονικά υπεύθυνος προγραμμάτων του Οργανισμού και τα τελευταία 3 έτη κατέχει θέσεις ευθύνης με αρμοδιότητα σε θέματα όπως η διαχείριση της πανδημίας COVID-19, η υγειονομική περίθαλψη στις δομές μεταναστών του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και η επιχειρησιακή και επιστημονική οργάνωση των Κινητών Ομάδων Υγείας (ΚΟμΥ) του ΕΟΔΥ.

Σε δηλωσή του ο Σπύρος Σαπουνάς αναφέρει: «Θέτω υποψηφιοτητα σε αυτές τις εκλογές ως εκπρόσωπος στον ΠΙΣ με κύριο άξονα την προάσπιση του ιατρικού επαγγέλματος, την ενίσχυση των δημοσίων δομών υγείας που αποδείχθηκαν ο πυλώνας της δημόσιας υγείας στην πανδημική κρίση και συμβάλλοντας στην προώθηση μιας σύγχρονης πολιτικής στο χώρο της δημόσιας υγείας όπου έχω καταγράψει μια πολύχρονη επαγγελματική πορεία».

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button