Κόσμος

Ενισχύει τη στρατιωτική της παρουσία στην Ανατολική Ευρώπη η Γαλλία

Το Παρίσι ενισχύει τη στρατιωτική του παρουσία στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ με τεθωρακισμένα οχήματα μάχης πεζικού και άρματα μάχης.

Η Γαλλία θα ενισχύσει τη στρατιωτική της παρουσία στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ αναπτύσσοντας εντός των προσεχών εβδομάδων τεθωρακισμένα οχήματα μάχης πεζικού (VBCI) και άρματα μάχης Leclerc στη Ρουμανία, καθώς και ενισχύσεις στην Εσθονία, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας.

Η απόφαση αυτή του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να “ενισχύσει την αμυντική μας θέση στην ανατολική πτέρυγα της Ευρώπης” λήφθηκε “λόγω της κατάστασης στην ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ” και “της σφοδρότητας των μαχών στην Ουκρανία”, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Σεμπαστιάν Λεκορνύ κατά τη διάρκεια ακρόασης ενώπιον της Επιτροπής Άμυνας της Γερουσίας.

Η Γαλλία είναι χώρα που συμμετέχει στο πλαίσιο μιας αποστολής του ΝΑΤΟ στη Ρουμανία, η οποία αριθμεί σήμερα 350 Γάλλους στρατιώτες, καθώς και Βέλγους και Ολλανδούς.

Το Παρίσι ετοιμάζεται να διπλασιάσει εντός του Νοεμβρίου το επιτόπιο προσωπικό του, διευκρινίζει στρατιωτική πηγή, με δώδεκα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης πεζικού (VBCI) και δώδεκα άρματα μάχης Leclerc.

“Θα συνεχίσουμε επίσης να ενισχύουμε την αμυντική μας θέση στη Λιθουανία” με την ανάπτυξη μαχητικών αεροσκαφών Rafale για να εγγυηθούμε την αεροπορική αστυνόμευση “και στην Εσθονία όπου ένας ενισχυμένος λόχος ελαφρού πεζικού θα αναπτυχθεί” το 2023 εξοπλισμένος με οχήματα Griffon, δηλαδή επιπλέον 100 άνδρες, πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων.

Σήμερα, σχεδόν 300 Γάλλοι στρατιώτες σταθμεύουν στην Εσθονία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button