Πολιτική

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία των 213 για τους βιασμούς ανηλίκων

Να δοθούν από τις αρχές τα στοιχεία των 213 δυνάμει βιαστών και δη όσων έχουν ήδη ταυτοποιηθεί επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προειδοποιώντας ότι κάθε καθυστέρηση ισοδυναμεί με συγκάλυψη.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρουν πως δεν θα επιτραπεί στην κυβέρνηση Μητσοτάκη μία ακόμη επανάληψη της υπόθεσης Λιγνάδη και θέτουν σειρά ερωτημάτων ακόμη και για τις διασυνδέσεις του 53χρονου βιαστή ανηλίκου.

Κι αυτό εκτός από διασυνδέσεις με τη ΝΔ και το αστυνομικό τμήμα Κολωνού αποτελούσε προνομιακό προμηθευτή του Δημοσίου με απευθείας αναθέσεις και ειδικά από το υπουργείο Υγείας την περίοδο 2011 έως και 2014.

Ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χρήστος Σπίρτζης με δήλωσή του ρωτά:

  • Ποιους καλύπτουν και δεν δίνουν τα στοιχεία στη δημοσιότητα ώστε να δώσουν τη δυνατότητα αναγνώρισης στο θύμα και σε άλλα ενδεχόμενα θύματα του κυκλώματος;
  • Ποιες οι σχέσεις του 53χρονου παιδοβιαστή με τον διοικητή του ΑΤ Κολωνού;
  • Ποιες οι σχέσεις του με αυτοδιοικητικούς φορείς και στελέχη της ΝΔ και ποιες ακριβώς με το κόμμα της ΝΔ;
  • Με ποια κριτήρια δόθηκαν οι απευθείας αναθέσεις στην επιχείρηση του 53χρονου;

Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος σχολιάζει πως μπροστά σε έναν πανικό που επιδεικνύει η ΝΔ εκτοξεύει λάσπη και ψέματα.

«Ακούσαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε το βιασμό πλημμέλημα-ψέμα, δεν έγινε ποτέ κάτι τέτοιο. Ακούσαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε στη Βουλή την αυστηροποίηση των ποινών για τους βιαστές ανηλίκων-επίσης ψέμα.

Αντίθετα, ο ποινικός κώδικας που έφερε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για πρώτη φορά προέβλεψε ότι σεξ χωρίς συναίνεση είναι βιασμός. Αυτό ήταν μία ξεκάθαρη κίνηση αυστηροποίησης του πλαισίου», σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος.

Η Κουμουνδούρου προειδοποιεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη πως κάθε καθυστέρηση ισοδυναμεί με συγκάλυψη και τονίζει ότι «δεν θα επιτρέψουμε μία ακόμη επανάληψη της υπόθεσης Λιγνάδη».

Πηγή: thecaller.gr

Back to top button